Сметанови макарони с наденица и лук
Макарони с наденички, лук, домати и сметанов сос, сготвени на тиган без предварително варене на пастата.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2-3 с.л. олио
- 300 г от любимата ви наденица
- 2 скилидки чесън
- 2 червени твърди домата
- 250 г дребна паста - макарони, радиаторе, фусили или друго по желание
- 300 мл вода
- 200 мл млечна незаквасена готварска сметана
- сол и пипер
- 1 ч.л. сух риган
- 100 г настъргано твърдо сирене от вид по избор
- листа магданоз или копър за поръска при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, наденицата нарежете на овали с дебелина около 1 см., а доматите - на кубчета.
2. Сгорещете олиото в голям тиган на умерен огън и изсипете лука. Бъркайте 4 минути. Добавете наденичките и гответе още 5 минути при периодично мешане.
3. Прибавете доматите и пастата, размешайте и залейте с водата и сметаната. Овкусете със сол, пипер и риган и докато чакате да кипне, пресирайте отгоре скилидките чесън.
4. Щом сместа заври намалете леко котлона, сложете капак и оставете да се готви 15 минути.
5. Разбъркайте, поръсете с рендосаното сирене и изключете котлона. Оставете тигана на него като сложите капака за още 5 минути.
6. Пресипете ястието в индивидуални порции и поръсете с пресни листенца зелена подпрвка. Поднесет топло.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ