Макарони с яйца и домати на тиган
Безмесна паста с домати, лук, яйца и кашкавал на тиган.
Необходими продукти:
- 300 г макарони или друг вид паста по желание
- 2 л вода
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. олио
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 1-2 домата
- 3 с.л. растителна мазнина за готвене
- 2 с.л. доматен концентрат
- сол и пипер
- 1-2 яйца
- 80 г кашкавал или друго твърдо сирене
Начин на приготвяне:
1. Сипете водата в тенджера, добавете солта и кипнете. Намалете огъня на умерен и добавете олиото, а след това и пастата. Разбъркайте хубаво, сложете капак и варете според инструкциите на опаковката.
2. Докато чакате водата да заври не губете време. Нарежете лука и доматите на малки кубчета. Чесъна нарежете на тънки шайбички. Кашкавала рендосайте.
3. Докато пастата се вари сипете растителната мазнина в тиган и сгорещете на умерен огън. Добавете чесъна и бъркайте 1 минута.
4. Прибавете лука и гответе още 3-4 минути до леко потъмняване. Прибавете доматите и доматения концентрат, поръсете щипка захар, сол и пипер на вкус, размешайте, намалете котлона и оставете да къкри.
5. Чукнете 1 или 2 яйца и разбъркайте докато се получи миш-маш.
6. Отцедете от водата сварената паста. Изсипете я в тигана и разбърквайте няколко минути като поръсвате на части кашкавала.
7. Махнете от котлона и прехвърлете в индивидуални чинии. Сервирайте.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ