Паста с гъби, кайма и чери домати
Макарони на тиган с мляно месо, лук, доматен сос, чери домати и гъби.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 3 с.л. олио
- 500 г кайма смес
- 400 г пресни гъби
- 2 л вода + 1 с.л. сол
- 200 г дребна паста от вид по избор - макарони, радиаторе или друго по желание
- 150 мл доматено пюре
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. горчица
- 200 г чери домати
- 50 мл от водата от варенето на пастата
- листенца магданоз
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, а гъбите почистете и нарежете на кубчета колкото средна хапка. Чери доматите измийте и разполовете.
2. Сгорещете олиото в тиган и добавете лука. Пържете на умерен огън 3 минути. След това прибавете каймата и рохкайте 7-8 минути.
3. Сипете водата в тенджера, добавете солта и сложете да заври. Щом кипне, изсипете в нея пастата и гответе според инструкциите на опаковката.
4. Добавете гъбите в тигана и гответе още 7-8 минути. Залейте с доматения сос, прибавете горчицата и овкусете със сол и пипер.
5. 3 минути преди да са сварени макароните добавете чери доматите в тигана. След това сипете 50 мл от водата на варене на пастата заедно с готовата паста.
6. Разбъркайте добре, поръсете с наситнени листа магданоз и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ