Регистрация

Сладки прасковки със сметанов крем

Сладки прасковки със сметанов крем
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2865

Слепени курабийки с какао и сметана в два цвята.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 400 грама брашно
  • 100 грама масло
  • 1 ч.л. сода, угасена в оцет
  • 2 с.л. кисело мляко или заквасена сметана

За плънката:

  • 2 ч.ч. сметана
  • 2 ч.ч. захар
  • 4 с.л. какао на прах
  • жълта и червена боя за храна за декорация

Начин на приготвяне:

1. Разбийте двете яйца с 1 ч.ч. захар в голям съд. Можете да използвате миксер за ваше улеснение.

2. В друг съд разбийте киселото мляко (сметаната) с разтопеното масло и содата. Тази смес изсипете при първата, размешайте ги и започнете да добавяте пресятото брашно постепенно и при непрестанно месене.

3. Когато тестото вече не се лепи по пръстите, застелете тава с хартиено фолио за печене или намазнете дъното й и започнете да оформяте сладките с ръце като правите малки топчици и леко ги сплесвате от долната страна.

4. Печете в средата на предварително загрята фурна на 200 градуса до пожълтяване.

5. Разбийте сметаната с какаото и захарта и с получения крем слепете сладките след като ги извадите от фурната и изчакате да се охладят. По желание приберете в хладилник да се стегнат.

6. В два отделни съда разтворете червената и жълтата боя. Потяпяйте всяка сладка в едната половина в червено, а в другата - в жълто. Можете да оваляте в кристална захар след това.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта