Скариди с лук на тиган
Лесно | Порции 2
| Видяна: 5139
Пържени мариновани скариди.
Необходими продукти:
- 500 г скариди
- бял лук
- зелен лук
- чесън
- соев сос
- сос Мисо (или друг сос по избор)
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте няколко скариди с всички изредени по-горе продукти.
2. Оставете скаридите в хладилника за през нощта, ако имате време. Така скаридите ще се мариноват по-добре и лукът ще отдели по-силен аромат.
3. Преди да сготвите скаридите на силен огън, сложете в тигана малко от перата на зеления лук и ги запържете.
4. След това добавете маринованите скариди.
5. Когато скаридите станат оранжеви на цвят, свалете ги от огъня, за да не ги прегорите.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ