Задушени скариди с бяло вино
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 13351
Морски дарове с вино.
Необходими продукти:
- 1 кг необелени скариди
- 6 или повече скилидки чесън, ситно нарязан
- 2 цели дафинови листа
- 1 ч.л. розмарин
- 1 ч.л. риган
- 1 с.л. счукан черен пипер
- 1 с.л. червен пипер
- 1 с.л. сол
- 50 г зехтин (или масло)
- щедро количество бяло вино (или на вкус)
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете зехтин или масло, ако предпочитате, в тиганче и добавете скаридите, без да ги белите. Сложете подправките и сотирайте до порозовяване на скаридите.
2. Добавете виното и оставете на слаб огън за 5-7 мин.
3. Поднесете с франзела и зеленчукова салата.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ