Свинско с ябълка, картофено пюре и зеленчуци
Сочни свински пържоли с богата гарнитура.
Необходими продукти:
- 4 свински котлета
- 400 г картофи
- 400 г моркови
- 2 тиквички
- 400 г гъби
- 2 ябълки
- розмарин
- градински чай
- чесън
- зърнеста горчица
- лимонов сок
- зехтин
- масло
Начин на приготвяне:
На месото:
1. Втрийте свинското месо със смес от счукан чесън, градински чай, горчица и зехтин. Оставете да се маринова.
2. Сгорещете оребрен тиган и запечете месото от двете страни. Намалете огъня и прибавете маслото, гъбите и ябълката. Изчакайте да омекнат и малко преди това да стане, ги сложете върху месото.
На пюрето:
1. Сварете картофите до омекване.
2. Отцедете ги и ги сложете в купа за малко, докато се изпари излишната влага. Намачкайте ги с щедро количество зехтин и малко масло. Овкусете със сол и пипер.
На морковите и тиквичките:
1. Нарежете наедро морковите и тиквичката. Бланширайте морковите и намачкате чесъна с розмарина, солта и лютото чушле в саханче. Полейте с тази смес морковите и суровите тиквички и разбъркайте хубаво.
2. Изпечете в оребрен тиган до златисто от всички страни.
3. Подредете в чиния от всичко и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ