Свинско в супа от тамаринд
Супа със свинско по китайски.
Необходими продукти:
- 750 г свинско, подходящо за задушено
- 40 г бульон за супа от тамаринд
- 3 малки домата
- 1 средна глава лук
- връзка воден спанак (или обикновен спанак)
- връзка аспержов боб
- 1 средна бяла ряпа
- няколко корена таро
- 5 1/2 ч.ч. вода
- дълго зелено чили
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Отделете листата на водния спанак и задушете стеблото. Обелете и нарежере репичката диагонално. Нарежете боба по същия начин. Обелете корена таро и го разполовете. Нарежете доматите и лука.
2. Сварете свинското във вода. Овкусете с малко сол и гответе до омекване.
3. Добавете бульона от тамаринд, лука и доматите. Сложете и корена таро, тъй като му е нужно повече време, за да се свари. Оставете да ври за около 10 мин.
4. Добавете репичката. Варете около 7 мин.
5. Добавете аспержовия боб и стеблото на водния спанак. Варете до готовност няколко минути. Трябва да е готово, когато цветът им стане ярко зелен.
6. Раделете чилито на две и го сложете в бульона. След това добавете листата на водния спанак. Когато омекнат, ястието е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ