Свинско с ябълки и праз
Свинско с брашнен сос.
Необходими продукти:
- 2-3 пържоли свинско филе с дебелина 2,5 см
- 1 зелена ябълка, нарязана на филийки
- 1 праз (само бялата част), нарязан
- 1 ч.ч. ябълков сок
- 1 ч.л. нарязан пресен розмарин
- 1 ч.л. кора от лимон
- морска сол
- смлян черен пипер
- зехтин Extra Virgin
За соса:
- 1 с.л. брашно
- 2 с.л. вода
Начин на приготвяне:
1. Овкусете пържолите от двете страни със сол и пипер. Загрейте олиото в тиган от неръждаема стомана на средно силен огън и добавете пържолите. Изпечете от двете страни за около 3-4 мин.
2. След като обърнете пържолите, сложете праза и ябълките. Когато омекнат, добавете ябълковия сок, кората на лимона, сол, пипер и розмарин.
3. Оставете да заври и намалете огъня.
4. Смесете с вилица водата и брашното в чаша. Добавете този сос в тигана и оставете да кипне отново до сгъстяване. Свалете от огъня и поднесете с кафяв ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ