Регистрация

Свинско със зеленчуци и ябълков сок

Свинско със зеленчуци и ябълков сок
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1419

Печено свинско с лук, картофи, моркови и ябълков сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.л. черен пипер - млян
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1,2-1,4 кг парче свинско месо
  • 2 с.л. олио
  • 250 г лук
  • 500 г моркови
  • 600 г картофи
  • сол и пипер на вкус
  • 500 мл ябълков сок
  • 2 клонки розмарин

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купичка черния пипер, солта, чесъна и лука на прах със сладкия пипер.

2. Месото вържете с конец, за да остане на топка. Покапете с олио, намажете със сместа от подправки, поставете в голяма тенджера и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

3. През това време нарежете на едри полумесеци лука, морковите - на 2-3 части всеки, а картофите оставете цели ако са малки, а ако са едри - разполовете или нарежете на четвъртини гигантските представители. Овкусете зеленчуците със сол и пипер.

4. Извадете тенджерата и разпределете зеленчуците около месото. Залейте с ябълковия сок и поставете върху месото клонките розмарин. Сложете капак, намалете фурната на 160 градуса и гответе 1:30 часа.

5. Махнете капака и гответе на същата температура още 30-35 минути.

6. Готовото месо поднесете нарязано с гарнитура от зеленчуците и заливка от ябълковия сос.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта