Регистрация

Свинско руло с билки и чесън

Свинско руло с билки и чесън
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1414

Печено свинско с розмарин, дафинов лист и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг парче свинско месо (от бут без кост или друга част на прасето по избор; цяло парче)
  • 80 г масло
  • 6 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • 4-6 дафинови листа
  • 3-4 клонки розмарин

Начин на приготвяне:

1. Оставете маслото на стайна температура, за да се размекне добре.

2. Свинската мръвка разстелете на плота.

3. Обелете чесъна, намачкайте на паста и смесете с маслото. Добавете щедро количество сол и пипер и с получената паста намажете месото, като сложите повечко в частта, която предполагате, че ще е вътрешна за вързопчето. Заделете си 1 ч.л. за намазване след разгръщането на фолиото.

4. Добавете в месото розмарина и дафиновите листа. Завийте на вързопче и притегнете с конец.

5. Сгорещете тиган и запечатайте вързопчето от всички страни за по 2 минути. Прехвърлете в лист алуминиево фолио.

6. Увийте, сложете в тава и печете на 200 градуса за около час.

7. Разгърнете фолиото, намажете месото със заделеното ароматно масло и върнете във фурната на 180 градуса докато хване коричка - около 20 минути.

8. Докато месото се пече, си направете гарнитура по желание - карофена салата или пюре, варен ориз, зеленчуци или друго, което харесвате.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта