Свинско рагу с чай
Мариновано свинско рагу в чай, поднесено в компанията на картофи и домати.
Гледал съм доста рецепти, в които се използва чай, и реших да развия една моя идея. Тази рецепта е със съществуващи на българския пазар продукти.
Необходими продукти:
- 1 кг свинско рагу
- 3 пакетчета билков чай
- 3 пакетчета черен китайски чай
- майорана, джоджен, сол и лют червен пипер - всичко по 1 с.л.
- 1 буркан домати
- 1 кг картофи (най-добре става с пресни)
- 2 моркова
- 1 глава кромид лук
- 1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
От предишния ден в една купичка изсипете съдържанието на пакетчетата чай, добавете и другите подправки. Получава се суха марината като шарена сол. Смесете добре. В дълбок съд сложете парчетата рагу и ги посипете с така направената смес. Оваляйте ги хубаво, за да стане като коричка от маринатата.
Оставяте да преседи така поне 4 часа - най-добре денонощие. След това в дълбока тенджера запържвате нарязания на ситно лук и самото месо. Поливате с вода, колкото да го покрие. Варите на бавен огън 1 час, след това добавяте картофите (ако са пресни, не ги белете дори) и варите още 1 час.
Накрая се добавят доматите, които можете да смелите заедно с морковите и да изсипете в този пюриран вариант. Варите още 20 мин., след това в 1 ч.ч. вода разбивате 1 с.л. брашно и изсипвате в яденето. Варите още 10 мин. докато сосът се сгъсти.
Приятен апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ