Регистрация

Свинско рагу с чай

Свинско рагу с чай
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4055

Мариновано свинско рагу в чай, поднесено в компанията на картофи и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Гледал съм доста рецепти, в които се използва чай, и реших да развия една моя идея. Тази рецепта е със съществуващи на българския пазар продукти.

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско рагу
  • 3 пакетчета билков чай
  • 3 пакетчета черен китайски чай
  • майорана, джоджен, сол и лют червен пипер - всичко по 1 с.л.
  • 1 буркан домати
  • 1 кг картофи (най-добре става с пресни)
  • 2 моркова
  • 1 глава кромид лук
  • 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

От предишния ден в една купичка изсипете съдържанието на пакетчетата чай, добавете и другите подправки. Получава се суха марината като шарена сол. Смесете добре. В дълбок съд сложете парчетата рагу и ги посипете с така направената смес. Оваляйте ги хубаво, за да стане като коричка от маринатата.

Оставяте да преседи така поне 4 часа - най-добре денонощие. След това в дълбока тенджера запържвате нарязания на ситно лук и самото месо. Поливате с вода, колкото да го покрие. Варите на бавен огън 1 час, след това добавяте картофите (ако са пресни, не ги белете дори) и варите още 1 час.

Накрая се добавят доматите, които можете да смелите заедно с морковите и да изсипете в този пюриран вариант. Варите още 20 мин., след това в 1 ч.ч. вода разбивате 1 с.л. брашно и изсипвате в яденето. Варите още 10 мин. докато сосът се сгъсти.

Приятен апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта