Свински ребърца със соеви шушулки
Средно | Порции 3
| Видяна: 2557
Мариновани свински ребърца с подправки.
Необходими продукти:
- 1 кг свински ребърца
- 1-2 с.л. осолени соеви шушулки, намачкани
- 3-4 ч.л. наситнен чесън
- 3 червени чилита (нарязани)
- 1 ч.л. счукан джинджифил
- черен оцет
- сусамово олио
За маринатата (мариновайте свинските ребърца за поне 1 час в хладилника):
- 1 ч.л. тръстикова захар
- 1 с.л. китайско вино за готвене
- бял пипер
- 1-2 ч.л. царевично нишесте
- 1 ч.л. тъмен соев сос
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олио, запържете чесъна, чилито, соевите шушулки и джинджифила, докато усетите аромата.
2. Добавете подправките за овкусяване и разбъркайте хубаво.
3. Сложете маринованите свински ребърца в уред за бавно готвене и покрийте с чесновата смес.
4. Гответе на силна степен за 45 мин. и намалете огъня. Задушавайте още 1-2 часа.
Най-важните съставки
бял пипер, джинджифил, захар, млада соя с шушулките, оризово вино мирин, оцет, свински ребра, сусамово олио, тъмен соев сос, царевично нишесте, червено чили, чесън
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ