Регистрация

Свински ребърца на грил

Свински ребърца на грил
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3629

Свински ребърца с подправки,  зеленчуци, царевичен хляб и боб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свински ребра
  • зехтин
  • сос за барбекю
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. глава лук
  • 1/8 ч.л. мащерка

Начин на приготвяне:

1. Направете марината като смесите червения пипер, солта, захарта, черния пипер, чесъна на прах, лука, лют пипер по желание и мащерка.

2. Отстранете тънката ципа мазнина на гърба на ребрата, за да могат да поемат по-добре маринатата.

3. Намажете ги с приготвената марината и увийте в найлонова торбичка или фолио. Оставете в хладилника за цяла нощ или поне за час.

4. Загрейте грила на най-силна степен за 10 или 15 мин. Трябва да е достатъчно горещ, за да се запекат ребърцата - около 260°C.

5. Запечете месото от двете страни - 3-5 мин. от всяка страна.

6. След като покафенеят, увийте ребърцата в алуминиево фолио и ги сложете в огнеупорен съд. Печете във фурната на 120-130°C за 3 - 3 1/2 часа. Или намалете грила и преместете месото така, че да не е на пряк пламък. Температурата при свален капак трябва да е 120-130°C. На всеки 30 мин. мажете месото със зехтин и го обръщайте.

7. Последните 15 мин. увеличете огъня на 165°C и намажете месото със соса за барбекю.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта