Лук шалот с медена глазура
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 3951
Медена гарнитура от запържен лук.
Необходими продукти:
- 500 г лук шалот, обелен
- 5 с.л. слънчогледово олио
- парче пресен джинджифил, около 5 см, фино настърган
- 5 с.л. незахаросан мед
Начин на приготвяне:
1. Сложете тенджерка с вода да кипне. Щом заври, изключете котлона и прибавете целите, обелени глави лук шалот. Бланширайте за 4-5 мин.
2. Отцедете и изплакнете със студена течаща вода. Заделете, докато се охладят и отцедят напълно.
3. Сипете олио в уок или тенджерка и оставете да запуши. Сложете лука и запържете за 3-4 мин. или докато се карамелизира. Прибавете джинджифила и меда. Разбъркайте, така че лукът да се покрие напълно.
4. Може да поднесете веднага или след като се охлади.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ