Сарми от праз и кайма в кори за баница
Банички с кайма и праз лук.
Сарми с кори за баница или пък малки банички с плънка от кайма и праз лук готви Иван Звездев в канала Кухнята на Зведев. Това е заместител на традиционните сарми в зелеви листа, като в този вариант са подходящи дори и за закуска. А могат да заменят сармите и на празничната трапеза.
1-2 стръка праз лук се почистват и запържват в олио. Към тях се добавят 500 г кайма и се готви до разпадане. Овкусява се със сол, червен и черен пипер, лют пипер по желание и чубрица. Кори за баница се наслагват по няколко една върху друга и се режат на квадрати. После в тях се увива плънката. Как точно се прави - гледайте във видеото. Готовите сарми се редят в намазана с масло тава, мажат се с масло отгоре и се покриват с разбит жълтък с малко вода. Следва да се изпекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути.
И после идва тънката част - сипва се малко вода в тавата при готовите сарми и се покриват с хавлиена кърпа, за да пръхнат и станат сочни. Можете да поденсете със сос по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ