Зелеви сарми по мексикански
Свинско със зеле, оформено на хапчици.
Необходими продукти:
- зелеви листа (за увиване)
- 250 г свинска кайма
- 1 морков, нарязан на тънки жулиени
- 5 бр. гъби (нарязани)
- зелен фасул, нарязан ситно
- 2 с. л. сос „Хойсин”
- 1 с. л. захар
- 3 с. л. доматен сос
- малко чили сос ако обичате люто
- щипка сол
- бял пипер
- олио
- чесън
- 1/2 чаша вода
Начин на приготвяне:
1. Отделете зелевите листа и ги сварете докато омекнат, след което ги отцедете от водата.
2. В тиган загрейте олиото, запържете чесъна и добавете свинската кайма. Пържете до готовност.
3. Добавете гъбите, моркова и зеления фасул, солта соса „Хойсин”, доматения сос, захарта, белия пипер и разбъркайте добре.
4. Добавете малко вода и оставете да се посготвят зеленчуците.
5. Когато пълнежът е готов, прехвърлете го в чиния.
6. Вземете един зелев лист, напълнете го със сместа от каймата и зеленчуците и завийте на сарма.
7. Сервирайте с варен ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ