Сандвич с пилешко и салатен дресинг
Хавайски сандвич с пилешко и ананас.
Необходими продукти:
- 5 обезкостени пилешки гърди, изтънени с чукчето за месо до дебелина от около 0,6 см
- 1 консерва (500 г) ананас на филийки, отцеден
- ¾ ч.ч. обезмаслен или нискомаслен салатен дресинг за салата Цезар, разделен на две (или друг ваш любим дресинг)
- 15 пълнозърнести филийки хляб, препечени
- 10 листа маруля
- ½ ч.ч. червен лук, нарязан на тънки филийки
- 10 резенапуешки или свински бекон
Начин на приготвяне:
1. Сложете пилешкото и ананаса в оребрен тиган.
2. Намажете с 2 с.л. дресинг и печете 5 мин.
3. Обърнете и намажете с още 2 с.л. дресинг и гответе още 5 - 10 мин. или до готовност на месото и покафеняване на ананаса.
4. Намажете останалия ½ ч дресинг равномерно върху филийките хляб.
5. За всеки сандвич постелете по един лист маруля върху филийка хляб, след това сложете пилешки гърди, червен лук, още една филийка хляб, 2 резена ананас, 2 ленти бекон, лист маруля и отново филийка хляб.
6. Повторете до изчерпване на продуктите.
7. Нарежете сандвичите на половинки по диагонал.
8. Забодете по една клечка за зъби във всяка половинка и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ