Салата със свинско и дресинг с чили
Мексиканска люта салата с месо и меден дресинг.
Необходими продукти:
- 100 г рукола
- 10 чери доматчета, нарязани наедро
- 1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
- 100 г нискомаслено сирене фета, нарязано на кубчета
- 300 г свинско филе
- 2 с.л. смлян съчуански пипер
За дресинга:
- 2 с.л. лют конфитюр от чили
- сокът на 1 лимон
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Втрийте много добре цялото месо със съчуанския пипер.
2. Сгорещете тиган за пържене с малко зехтин и запечатайте овкусеното свинско на силен огън за около 2-3 мин. от всяка страна.
3. Свалете от огъня и оставете да се охлади до стайна температура.
4. Нарежете месото на тънки филийки и заделете.
5. Смесете необходимите за дресинга продукти в подходящ съд.
6. В голяма купа за салата смесете руколата, доматите, червения лук, фетата и нарязаното свинско.
7. Поръсете салатата с дресинг на вкус и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ