Тайландска салата Нам сот с месо
Тайландска салата със свинско, мента, фъстъци и джинджифил.
Необходими продукти:
- 500 г нетлъсто свинско, фино нарязано на кубчета
- 2 с.л. вода
- 2 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. рибен сос
- ½ ч.л. чили на прах
- 1 ч.л. фино нарязано прясно чили
- 2 с.л. лук, фино нарязан на филийки
- 2 с.л. лук шалот, нарязан на парчета от по 2 см
- 2 с.л. печени фъстъци
- 2 с.л. джинджифил, фино нарязан на филийки
- 1 с.л. листа мента, прясна
- 2 с.л. кориандър, пресен, нарязан
- 6 големи листа маруля
За поръсване:
- печени фъстъци
- фино нарязан на филийки джинджифил
- чили на прах или прясно чили
- мента
- стръкове кориандър
Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджерка, сложете свинското и го покрийте с вода. Варете на умерен огън до омекване.
2. Свалете от огъня и прибавете лимоновия сок, рибения сос, чилито на прах и прясното чили.
3. Разбъркайте хубаво.
4. Когато се охлади, прибавете лука, лука шалот, фъстъците, джинджифила, ментата и листата кориандър.
5. Разбъркайте леко.
6. Поднесете върху листа маруля и поръсете с фъстъци, джинджифил и чили.
7. По желание, украсете със стръкчета кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ