Рулца със свинско и скариди
Средно | Порции 4-5
| Видяна: 2638
Японски пикантни рулца с месо.
Необходими продукти:
- 500 г смляно свинско
- 250 г скариди (смлени)
- 1 морков (настърган)
- 1 зелен лук (фино нарязан)
- 2 с. л. захар
- 2 с. л. сос от стриди
- 1/2 с. л. соев сос
- 1/4 чеснов сос
- малко бял пипер
- 1 яйце
- 3 с. л. царевично нишесте
- 2 листа нори, разполовени
Начин на приготвяне:
1. Смесете хубаво всички необходими продукти.
2. Оставете в хладилника за един ден.
3. Увийте сместа в нори и опаковайте в запечатващ се плик.
4. Направете така с цялата смес.
5. Задушете на пара всички пакетчета.
6. След като се сготвят ги охладете, нарежете на парчета и изпържете на маслена баня.
7. Поднесете с чили паста.
Най-важните съставки
бял пипер, захар, зелен лук, моркови, нори, свинска кайма, скариди, соев сос, сос от стриди, царевично нишесте, чесън, яйце
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ