Салата от тиквички с чесън, магданоз и оцет
Инстантна туршия от тиквички тип салата от сурови тиквички с магданоз, оцет, чесън и зехтин. Бързо, лесно и полезно.
Необходими продукти:
- 2-3 тиквички - около 600 г общо
- 1,5 ч.л. сол
- 3-4 скилидки чесън
- 1/3 ч.л. млян черен пипер
- 1-2 с.л. оцет
- 1 равна с.л. захар
- 3 с.л. зехтин
- 40 г листа магданоз
Начин на приготвяне:
1. Тиквичките измийте много добре и нарежете на шайби с дебелина 1 см. Прехвърлете в купа, поръсете със солта и разбъркайте добре. Оставете настрана докато сготвите останалата част. Не прибирайте в хладилник.
2. Минете чесъна през преса в купичка и поръсете черния пипер. Залейте с оцета, добавете захарта и бъркайте докато се разтвори.
3. Сипете и зехтина и разбъркайте дресинга. Зехтинът няма да се разтвори, но това не е проблем - важното е захарта да е добре абсорбирана.
4. Измийте и нарежете листата на магданоза.
5. През това време в купата с посолени тиквички се е отделила излишната вода от зеленчуците. Отцедете я.
6. Залейте с дресинга, добавете магданоза и разбъркайте добре. Вече е време да приберете в хладилник за 30-40 минути най-малко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ