Пикантни тиквички с босилек и кус-кус
Свинско с гарнитура и подправки.
Необходими продукти:
- 1 тиквичка, нарязана на кубчета
- 600 г свински котлет, нарязан на кубчета
- чери домати, нарязани на четвъртинки
- гъби, нарязани на филийки
- 1 скилидка чесън, обелена, цяла
- 1 ч.л. семена див копър, счукани
- кафява захар
- шепа листа босилек, нарязан
- шепа плосколист магданоз, нарязан
- няколко стръка зелен лук, нарязан
- едро смлян червен пипер (може и лют по желание)
- лимонoв сок
- зехтин
- бяло вино
- 150 мл пилешки бульон и същото количество кус-кус
Начин на приготвяне:
1. Смесете счуканите семена див копър, кафявата захар, солта и прясно смления пипер с малко зехтин и добавете нарязаното на кубчета свинско.
2. Сотирайте месото с тиквичката, гъбите и скилидката чесън. Налейте малко бяло вино. Добавете няколко капки лимонoв сок, червения пипер и сол и пипер на вкус.
3. Кипнете пилешкия бульон. Когато заври, го изсипете при кус-куса в купа и покрийте с капак веднага. Изчакайте 5-8 мин. докато кус-кусът се запари и го разбъркайте с вилица.
4. Добавете магданоза при свинското и тиквичката и разбъркайте. Извадете чесъна и изключете котлона. Добавете всичко в купата при кус-куса, полейте със зехтин, добавете чери доматите, босилека и зеления лук, след това добавете подправки на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ