Регистрация

Салата от печени сладки картофи

Салата от печени сладки картофи
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4963

Печени картофи с естрагон и зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-4 дълги тънки сладки картофи (около 700 г)
  • 1 средно голяма глава червен лук, нарязан на тънки ивици
  • зелена салата

За дресинга:

  • 1/4 чаша оризов оцет
  • 2 с. л. захар
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус
  • 3/4 чаша студено пресован зехтин „Екстра върджин”
  • 2 с. л. смлян пресен естрагон

Начин на приготвяне:

1. Сложете в микровълновата печка картофите или ги бланширайте за 4-5 минути – картофите трябва да омекнат, но да останат недопечени. Когато картофите изстинат достатъчно, за да може да ги държите в ръка – обелете кората и ги режете на резени с дебелина 1,25 см.

2. Доопечете картофите върху нагрята скара или тиган със скара – добре покритата с мазнина скара предотвратява залепването. Опечените резени картофи сложете в покрито със зелена салата плато за сервиране. Опечете резените лук и ги подредете върху картофите.
Поръсете с дресинга.

На дресинга:

1. Разтворете захарта, солта и черния пипер в оцета.

2. Добавете зехтина и естрагона.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин
Време за готвене: 35 мин

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта