Топла салата
Топла салата от бейби цвекло и сладък картоф.
Необходими продукти:
- 1 консерва бейби цвекло
- 1 сладък картоф
- доброкачествено сирене фета, нарязано на кубчета
- листа бейби спанак, без стеблата
- няколко ореха
- балсамов оцет или дресинг
- зехтин
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете сладкия картоф на кубчета колкото хапки, покрийте леко със зехтин и овкусете хубаво. Сложете в тавичка за печене и печете около 40 мин. на 180°C.
2. Нарежете на половинки или на квадрати бейби цвеклото, в зависимост от размера и сложете в огнеупорен съд. Покрийте и оставете във фурната през последните 10 мин., в които се пече картофът.
3. Извадете всичко от фурната и оставете да се охлади малко, колкото да не са горещи.
4. Загрейте малък тиган за пържене.
5. Подредете на купчинка листата спанак в чиния и разпределете картофа, цвеклото и фетата равномерно отгоре.
6. Запечете орехите в тигана за няколко минути и след това ги натрошете и поръсете върху салатата.
7. Поръсете с балсамов оцет и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ