Салата с картоф, хрупкаво прошуто и рукола
Невероятно вкусна комбинация от картоф, хрупкаво прошуто и рукола.
Необходими продукти:
- 6 картофа
- 100 г прошуто
- голяма шепа бейби рукола
- 1 ч. л. счукан чесън
- 2 с. л. дижонска горчица
- 4 с. л. майонеза
- 4 яйца
- смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Кипнете в тенджера подсолена вода.
2. Разделете картофите на четвъртини и варете 10 мин. или до омекване.
3. Сложете яйцата в тенджера във вода на стайна температура и варете на среден огън 15 мин.
4. Докато картофите и яйцата се варят, подредете прошутото върху тавичка за печене, постлана с хартия и печете на среден огън докато стане хрупкаво. Оставете да се охлади 10 мин.
5. Отцедете картофите и оставете да се охладят 30 мин.
6. Махнете яйцата от котлона и сложете в студена вода. Обелете ги и заделете.
7. Натрошете хрупкавото прошуто на парченца.
8. Смесете майонезата с горчицата, счукания чесън и смления черен пипер на вкус в голяма салатена купа.
9. Прибавете руколата, охладените картофи и половината прошуто в сместа с горчица и майонеза докато се покрие всичко с нея.
10. Нарежете твърдо сварените яйца на четвъртини и подредете върху салатата. Поръсете с прошуто, останала рукола и допълнително смлян черен пипер отгоре за украса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ