Регистрация

Руска торта Наполеон с кондензирано мляко

Руска торта Наполеон с кондензирано мляко
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 6946

Сладкиш Наполеон с много блатове и крем от мляко и сгушчонка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блатовете:

  • 800 г брашно
  • 300 мл мляко
  • 100 г пудра захар
  • 100 г масло
  • 0,5 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 пакет ванилия, ванилова есенция, ванилова захар или ампулва ванилов кстракт

За крема:

  • 500 мл мляко
  • 500 мл кондензирано мляко
  • 700 мл течна сметана от 33%
  • 4 с.л. царевично нишесте
  • 2 яйца
  • 100 г пудра захар
  • ванилия

Начин на приготвяне:

1. Размекнете маслото и го смесете със захарта до образуването на гъст крем.

2. В друг съд разбийте яйцата и ги смесете с млякото. После към тях добавете масления крем.

3. Пресейте брашнот със солта и бакпулвера и след това постепенно го вкарайте в яйчено-маслената смес, за да се получи вашето тесто за блатовете. Оставете го да почине за 30 минути.

4. Тестото разделете на 12-20 части и всяка от тях печете в еднаква по форма тавичка, застлана с хартия за печене. Направете блатовете много тънки и така изпичането на един от тях ще отнеме 6-8 минути. Гответе ги в предварително загрята на 200 градуса фурна. Не бързайте да отлепяте от хратията преди да са се изстудили.

5. Когато всички блатове са готови, продължаваме с крема. За начало разбийте яйцата и добавете в тях нишестето. През това време сложете млякото да се загрява. Малко преди да е кипнало на тънка струйка добавете яйцата с нишестето като бъркате постоянно. После добавете и захарта и оставете да се готви на слаб огън като разбърквате периодично. Кремът е готов, когато се сгъсти.

6. Смесете млечния крем с кондензираното мляко като ги разбъркате до еднородност. Разбийте сметаната на пяна и добавете към общия крем.

7. Започнете да сглабяте сладкиша като редите блат и крем. Запазете си един блат, който да не слагате в тортата. Завършете реденето като намажете върха на сладкиша и стените му по възможност с крем.

8. Рендосайте заделения блат и със стърготините посипете тортата отгоре.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2:30
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта