Румънска салата с патладжан
Паста от печени патладжани с лук.
Необходими продукти:
- 1 кг патладжани
- 1 голяма глава лук
- сол
- черен пипер
- 100 мл слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
1. Набодете с вилица патладжаните, за да не избухнат и ги изпечете докато омекнат и сокът започне да изтича през кората (около 10-15 минути).
2. Оставете ги да се охладят, за да можете да боравите с тях.
3. Обелете ги.
4. Оставете патладжаните върху чиния и изчакайте около 10 минути, за да се отдели целият сок.
5. Нарежете лука на ситно.
6. Смесете патладжаните с лука и слънчогледовото олио и пасирайте.
7. Охладете и сервирайте върху пречепен хляб и с доматена салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ