Рулца от телешко с чушки и кашкавал
Пълнено телешко със зеленчуци и кашкавал, запържено на тиган като парти рулца.
Необходими продукти:
- 2-3 парчета телешко с общо тегло 800 грама
- 2 средни гляви лук
- 1 зелена, 1 червена и 1 жълта чушка
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер
- 6 с.л. олио
- микс от подправки - 1 с.л. червен пипер + 2/3 ч.л. сол + 1/2 ч.л. черен пипер + 1 ч.л. чесън на прах + 1 ч.л. кимион
- 120-150 г кашкавал
- 6 дървени шиша за месо или 12 клечки за зъби
Начин на приготвяне:
1. Месата разрежете напречно, за да се оформят по-тънки, но големи пържоли. Ако е необходимо разрежете без да прекъсвате докрая на 2-3 части, за да се разгърне хубаво мръвката. След това начукайте, за да стане слайс с дебелина около 1 см. Ако е необходимо, разделете на 2 по-малки слайса.
2. Миксирайте сухите подправки заедно, обтрийте изтънените меса и оставете настрана да се мариноват.
3. Лука и чушките почистете и нарежете на тънки полумесеци.
4. Сгорещете в тиган 3 с.л. олио и запържете първо лука за 4 минути, след това прибавете намачкания чесън, бъркайте още минута и добавете чушките. Гответе 6-8 минути докато омекнат.
5. Рендосайте кашкавала.
6. Във всяко парче месо сложете по протежение на по-късата страна част от запръжката и отгоре поръсете с част от кашкавала. След това звийте на руло и набодете с клечки за зъби през 3 см. Ако използвате шишчета, разчупете ги на половинки, защото иначе ще заемат много място в тигана. После нарежте напречно, така че клечките да държат всяко рулце.
7. Намазнете с олио тигана от готвенето на зеленчуците и сгорещете на силен огън. Печете по 6 минути от страна или докато не прецените, че е готово.
8. Поднесете по 3 рулца в порция по желание с гарнитура, зеленчуци и сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ