Регистрация

Рулца с пиле и шунка със сирене

Рулца с пиле и шунка със сирене
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 12478

Вкусно предястие с пиле, шунка и топено сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 големи пилешки гърди без кожата и костите
  • 10 парчета нарязана шунка, всяко разделено на 4 ленти
  • 1 опаковка топено сирене, нарязано на ленти от по 0,6 см
  • смлян бял пипер
  • сол
  • лумпия, листа за пролетни рулца, около 40 парчета
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • 2 ч.ч. галета
  • олио
  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 1 ч.ч. мляко

Начин на приготвяне:

1. На пилето: Нарежете пилешките гърди на тънки резени. Поставете пилешките ленти между восъчна кухненска хартия и с помощта на чукче за пържоли ги изтънете още. Нарежете лентите на парчета с големина около 5 х 10 см и заделете настрана.

2. На аранжировката: В голяма чиния поставете парче лумпия. Отгоре сложете 1 лист пиле, след това шунка и накрая сиренето. Навийте лумпията наполовина, като сгънете двата края и след това навиете цялата и поръсите с малко вода, за да залепне. Повторете същото нещо с останалите продукти и заделете настрана.

3. На тестото за увиване: Разредете брашното с вода, като за палачинки.

4. За изпържване: Загрейте голямо количество олио в дълбок тиган (уок). Сега потопете всяко рулце в течното тесто и след това в купата с галетата, докато се покрие добре. Изпържете на маслена баня при средна или ниска температура 2-3 мин. или докато стане златисто-кафяво.

5. На соса за потапяне: Загрейте маслото в тиган докато започне да пуши, разбъркайте вътре царевичното нишесте, докато стане на бучка. В отделна тенджерка загрейте млякото докато заври. Прибавете сместа с царевичното нишесте и оставете да къкри 1 до 2 мин., като бъркате от време на време докато сосът се сгъсти. Овкусете със сол и пипер на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта