Рулца с пиле и шунка със сирене
Вкусно предястие с пиле, шунка и топено сирене.
Необходими продукти:
- 3 големи пилешки гърди без кожата и костите
- 10 парчета нарязана шунка, всяко разделено на 4 ленти
- 1 опаковка топено сирене, нарязано на ленти от по 0,6 см
- смлян бял пипер
- сол
- лумпия, листа за пролетни рулца, около 40 парчета
- 1/2 ч.ч. брашно
- 2 ч.ч. галета
- олио
- 2 с.л. масло
- 2 с.л. царевично нишесте
- 1 ч.ч. мляко
Начин на приготвяне:
1. На пилето: Нарежете пилешките гърди на тънки резени. Поставете пилешките ленти между восъчна кухненска хартия и с помощта на чукче за пържоли ги изтънете още. Нарежете лентите на парчета с големина около 5 х 10 см и заделете настрана.
2. На аранжировката: В голяма чиния поставете парче лумпия. Отгоре сложете 1 лист пиле, след това шунка и накрая сиренето. Навийте лумпията наполовина, като сгънете двата края и след това навиете цялата и поръсите с малко вода, за да залепне. Повторете същото нещо с останалите продукти и заделете настрана.
3. На тестото за увиване: Разредете брашното с вода, като за палачинки.
4. За изпържване: Загрейте голямо количество олио в дълбок тиган (уок). Сега потопете всяко рулце в течното тесто и след това в купата с галетата, докато се покрие добре. Изпържете на маслена баня при средна или ниска температура 2-3 мин. или докато стане златисто-кафяво.
5. На соса за потапяне: Загрейте маслото в тиган докато започне да пуши, разбъркайте вътре царевичното нишесте, докато стане на бучка. В отделна тенджерка загрейте млякото докато заври. Прибавете сместа с царевичното нишесте и оставете да къкри 1 до 2 мин., като бъркате от време на време докато сосът се сгъсти. Овкусете със сол и пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ