Руло с тиква и крема сирене
Десертно руло с тиквено тесто и плънка от масло с крема сирене.
Необходими продукти:
- 3/4 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.ч. тиквено пюре (готово или от намачкана варена или печена тиква)
- 3 яйца
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1 ч.ч. + 2 с.л. пудра захар
- 250 г крема сирене Филаделфия натурално
- 100 г масло
Начин на приготвяне:
1. В купа пресейте брашното с бакпулвера. Отделно разбийте яйцата със захарта с миксер. После добавете в тях тиквеното пюре и лимоновия сок и разбийте отново. Вкарайте брашното с бакпулвера в яйчената смес и разбийте докато се получи гъсто кексово тесто. Ако е прекалено гъсто - добавете малко мляко или вода. Ако е прекалено рядко, добавете 1 ч.л. брашно.
2. Намазнете голямата тава за фурна, отгоре сложете лист хартия за печене и върху него излейте тестото и заравнете. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 20 минути. Извадете и покрийте блата с голяма мокра хавлиена кърпа. Обърнете върху нея, изчакайте леко да изстине и много внимателно отлепете хартията за печене. След това с помощта на кърпата навийте внимателно блата на руло и го оставете да изстине.
3. Маслото на стайна температура разбийте с миксер. Добавете пудра захарта и разбивайте докато се получи бял крем. След това добавете и Филаделфията и разбийте хубаво до гладкост.
4. Охладеното руло разгърнете, намажете с крема и завийте отново. Вече нямате нужда от кърпата. Махнете я.
5. Разбийте 2 с.л. пудра захар с 1 с.л. вода. С получената смес украсете рулото като го покапете с лъжица или изсипете сместа в найлонов плик за храна, отрежете крайчето и оформите декорацията.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ