Руло Стефани със зеленчуци
Руло Стефани с телешко и зелен фасул.
Необходими продукти:
- 500 г телешка кайма
- 60 г настърган пармезан
- 300 г зелен боб, сварен и отцеден
- 4 моркова, сварени и отцедени
- 1 яйце
- сух риган
- пресен магданоз, нарязан на едро
- индийско орехче на прах
- зехтин
- сол
- млян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 С.
2. Сложете на кухненския плот парче хартия за печене и леко я намажете със зехтин.
3. В купа смесете месото, 40 г пармезан, яйцето, сухия риган, солта, индийското орехче и черния пипер. Омесете добре с ръце.
4. Прехвърлете каймата върху намазаната със зехтин хартия и оформете на правоъгълен лист с дебелина 1 см.
5. Разпределете върху каймата зеления боб и морковите.
6. Завийте на руло с помощта на хартията откъм дългата страна и запечатайте в края.
7. Прехвърлете рулото в намазнена тавичка и печете около 40 минути.
8. Охладете 5 минути преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ