Руло Стефани с краставички и грах
Руло от кайма с плънка от варени яйца и зеленчуци.
Руло Стефани е любима семейна соцвечеря, с дълбоки кулинарни корени. Как се приготвя у дома припомня каналът Dazzle Spoon, показвайки базова рцепта за руло Стефани, изпечено в компанията на картофи, за да има ястието и гарнитура при сервиране, без да се изисква от домакина да готви две храни.
Първо каймата (само телешка или смес по ваш избор) се смесва със сол, пипер, лук, магданоз и яйце. Отделно се сваряват яйца. Зеленчуците за плънката са по ваш избор. Можете да заложите само на кислеи краставички и грах, както е във видеото, а можете и да добавите сварени моркови, царевица, бекон или шунка, резени пушено сирене или кашкавал. Половината от каймата се разстила в намаслена тава. В средата по дължина се редят обелените цели сварени яйца, а встрани от тях - останалите зеленчуци. Отгоре се разпределя останалата кайма, за да стане руло. Встрани от него полягват картофите - овкусени с подправки и покапани с растителна мазнина. После всичко влиза във фурната на 180 градуса за 50-60 минути.
Ако искате рулото ви да изглежда неустоимо, можете да го намажете с кетчуп или да подредите ленти бекон от горната страна. Кухнята е зала за творчество, така че ако имате желание, украсявайте смело.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ