Руло от кайма с яйца и моркови
Руло Стефани с варени яйца по руска рецепта.
Необходими продукти:
- 400 грама телешко или готова кайма
- 2 филии хляб (около 80 грама)
- 1 морков
- 2 глави лук
- 2 с.л. масло (разтопено) или олио
- 200 мл мляко
- 2 яйца
- сол, пипер и кимион на вкус
Начин на приготвяне:
1. Накиснете хляба в млякото.
2. Пуснете яйцата да се варят.
3. Нарежете морковите на тънки надлъжни ленти, а лука на ситно и ги пуснете да се запекат на фурната.
4. Ако работите с месо - смелете го. Ако сте си купили готова кайма, смесете я с натрошения накиснат хляб и овкусете с подправки.
5. Разтелете каймата на елипсовидна продълговата форма върху твърда рогозка или кърпа с дебелина от 1,5-2 см.
6. В средата надлъжно (като си оставите аванс в началото и края на каймата по дължина) наредете разполовените варени яйца, лентите морков и печения лук. По желание можете да добавите и пресни подправки.
7. С помощта на основата завийте стегнато руло.
8. Намазнете тавичка за печене, обтрийте с олио и месото и го пуснете да се пече на 200-220 градуса за около половин час.
9. Сервирайте с любимия сос или лютеница.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ