Регистрация

Роловани свински гърди с подправки

Роловани свински гърди с подправки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1280

Руло от свинско с билки и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свински гърди (цяло парче месо)
  • 1 глава чесън (не бъркайте със скилидка)
  • сол и пипер на вкус
  • 2 с.л. зехтин или олио
  • връзка свежа мащерка
  • няколко стръка пресен босилек
  • китка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо разрежете няколко пъти през дебелината, но не докрай, за да се получи голямо тънко парче. Върху него направете плитки разрези първо косо на едната страна, после и на другата. Така мръвката се разтваря като решетка. Оформете решетки от двете страни на месото.

2. Обтрийте двустранно свинското със сол и пипер и намачкания на паста чесън, а после покапете с мазнина. Трийте хубаво, за да влезе и в нарезите.

3. Листата от мащерката, босилека и магданоза наситнете заедно. След това разпределете от едната страна на месото и завийте руло. Фиксирайте с конец, за да не се разгръща.

4. Запечатайте рулото от всички страни на сух сгорещен тиган за по 30 секунди на въртене.

5. Прехвърлете в тавичка, завийте с алуминиево фолио и печете един час на 180 градуса.

6. Намалете температурата на 170, развийте фолиото и допечете за още 30 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта