Рибен пастет от пушена скумрия с крем сирене
Пастет от риба скумрия с горчица, крем сирене, лук, чесън и подправки.
Необходими продукти:
- 300 г пушена скумрия
- 20 г лук (приблизително 1/4 глава)
- 2 ч.л. хрян или 2 ч.л. едрозърнеста горчица
- 1 и 1/2 опаковка крем сирене (от онези за мазане, които са опаковани като масло в разфасовки от 125 г)
- 1-2 скилидки чесън по желание
- черен или бял пипер на вкус
- лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Най-вероятно сте взели цяла риба с глава, перки и кости. Почистете внимателно костите, махнете кожата и съберете 300 г чисто пушено месо от риба. Прехвърлете в купата на блендера.
2. Добавете лука - може и цяло парче, чесън по желание, хрян или горчица, подправки на вкус и крем сирене. Добре е крем сиренето да бъде на стайна температура.
3. Бръмнете 10 пъти за по секунда-две сместа до получаването на сравнително гладък крем.
4. Прехвърлете в купичка и приберете в хладилник, за да се стегне.
5. Можете да сервирате намазан върху филия или соленки; като сос за топкане на чипс, тортиля или любимите солети, както и като разядка - мезе за боцкане към вино или водка.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ