Регистрация

Рибен пастет от пушена скумрия с крем сирене

Рибен пастет от пушена скумрия с крем сирене
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1200

Пастет от риба скумрия с горчица, крем сирене, лук, чесън и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г пушена скумрия
  • 20 г лук (приблизително 1/4 глава)
  • 2 ч.л. хрян или 2 ч.л. едрозърнеста горчица
  • 1 и 1/2 опаковка крем сирене (от онези за мазане, които са опаковани като масло в разфасовки от 125 г)
  • 1-2 скилидки чесън по желание
  • черен или бял пипер на вкус
  • лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Най-вероятно сте взели цяла риба с глава, перки и кости. Почистете внимателно костите, махнете кожата и съберете 300 г чисто пушено месо от риба. Прехвърлете в купата на блендера.

2. Добавете лука - може и цяло парче, чесън по желание, хрян или горчица, подправки на вкус и крем сирене. Добре е крем сиренето да бъде на стайна температура.

3. Бръмнете 10 пъти за по секунда-две сместа до получаването на сравнително гладък крем.

4. Прехвърлете в купичка и приберете в хладилник, за да се стегне.

5. Можете да сервирате намазан върху филия или соленки; като сос за топкане на чипс, тортиля или любимите солети, както и като разядка - мезе за боцкане към вино или водка.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта