Регистрация

Домашен пастет от риба с масло

Домашен пастет от риба с масло
Лесно   |   Порции 900 г   |   Видяна: 1299

Рибен пастет или сос от пасирана риба с масло, ябълка, лук и варени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г маринована херинга (продават се в насипните витрини на по-големите супермаркети; можете да използвате и консерва риба в растително масло)
  • 100 г масло
  • 70 г лук
  • 2 яйца
  • 70 г зелена ябълка
  • 1 с.л. оцет
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • хляб, червен лук и копър за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата. Маслото нарежете на кубчета и оставете на стайна температура да се размекне.

2. Рибата отцедете от мазнината на консервата, ако е от консерва. Ако е от маринованата херинга от насипния щанд попийте с домакинска хартия, защото е много солена. Още по-добрър вариант е да измиете нежно под течаща студена вода и след това да подсушите с домакинска хартия или салфетка.

3. Преценете си големината на купата на чопъра. Ако е твърде малък, разделете продуктите на два тура пасиране. Рибата нарежете на парчета и сложете в купата на чопъра. Добавете нарязания на едро лук, парчета ябълка, варените яйца на четвъртини. Залейте с оцета, добавете черен пипер и смелете.

4. Прехвърлете получения рибен крем в буркан или купа и приберете в хладилник за поне 30 минути, за да се стегне маслото.

5. Поднесете с вилички за директно боцкане или хляб, върху който да намажете. Ако очаквате гости, можете да гарнирате парти сандвичите с листа пресен копър и резени червен лук. Можете да поденсете този рибен пастет и като сос за топкане на зеленчуци, солети, соленки, крекери. Става идеално мезе.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Див
  2. s
  3. pitka
  4. Салам
  5. риба
  6. Гата
  7. ПИЛЕ
  8. 4
  9. Мента

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта