Регистрация

Рибен пай с треска и свежи подправки

Рибен пай с треска и свежи подправки
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3878

Картофен пай по гръцки с парчета риба, сирене и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г филе от риба треска без кожата
  • 500 г сварени картофи
  • 150 г сирене
  • 100 мл зехтин
  • 4 яйца
  • 250 мл кисело мляко
  • няколко стръка пресен лук – нарязани на ситно
  • половин връзка нарязан пресен магданоз
  • половин връзка нарязан пресен копър
  • черен пипер и сол на вкус
  • 1/4 хляб, стрит на трохи

Начин на приготвяне:

1. Пуснете фурната да се нагрява на 180 градуса.

2. Нарежете рибата на малки парченца.

3. В купа разбийте яйцата, смесете ги с йогурта и 100 г от сиренето.

4. Намачкайте картофите на пюре.

5. Смесете хубаво намачканите картофи с рибните парченца, зехтина и млечно-яйчената смес. Добавете подправките и лука и бъркайте докато сместа се хомогенизира.

6. Намазнете тава за печене и поръсете дъното й с хлебните трохи.

7. Изсипете внимателно сместа в тавата, като я разпределите хубаво, без да разбъркате трохите на дъното. Посипете с остатъка от сиренето, натрошено на парченца.

8. Печете пая до готовност и се насладете на уникалния му вкус.

 

 

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта