Рибен пай с треска и свежи подправки
Картофен пай по гръцки с парчета риба, сирене и кисело мляко.
Необходими продукти:
- 500 г филе от риба треска без кожата
- 500 г сварени картофи
- 150 г сирене
- 100 мл зехтин
- 4 яйца
- 250 мл кисело мляко
- няколко стръка пресен лук – нарязани на ситно
- половин връзка нарязан пресен магданоз
- половин връзка нарязан пресен копър
- черен пипер и сол на вкус
- 1/4 хляб, стрит на трохи
Начин на приготвяне:
1. Пуснете фурната да се нагрява на 180 градуса.
2. Нарежете рибата на малки парченца.
3. В купа разбийте яйцата, смесете ги с йогурта и 100 г от сиренето.
4. Намачкайте картофите на пюре.
5. Смесете хубаво намачканите картофи с рибните парченца, зехтина и млечно-яйчената смес. Добавете подправките и лука и бъркайте докато сместа се хомогенизира.
6. Намазнете тава за печене и поръсете дъното й с хлебните трохи.
7. Изсипете внимателно сместа в тавата, като я разпределите хубаво, без да разбъркате трохите на дъното. Посипете с остатъка от сиренето, натрошено на парченца.
8. Печете пая до готовност и се насладете на уникалния му вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ