Рибена супа с кокосово мляко
Поднесете тази чудесна супа с ориз и резени лайм.
Необходими продукти:
За бульона:
- 6 ч.ч. вода
- 1 ч.ч. нарязан лук
- 3/4 ч.ч. нарязан морков
- 1 с.л. настърган обелен пресен джинджифил
- 4 скилидки чесън, счукан
- 500 г рибени кости
За супата:
- готварски спрей
- 1 ч.ч. нарязан лук
- 1 с.л. кафява захар
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. настърган обелен пресен джинджифил
- 3 скилидки чесън, счукан
- 1 чили, без семената и фино нарязано
- 3 ч.ч. нарязани обелени домати, почистени от семената
- 1 бутилка (330 мл) бира
- 1 (380г) консерва леко кокосово мляко
- 500 г морски костур или друга бяла риба, филета, нарязани на парчета от по 2,5 см
- 1/3 ч.ч. нарязан пресен кориандър
- 1 с.л. пресен сок от лайм
- 3 ч.ч. сварен ориз басмати
- 6 резена лайм
Начин на приготвяне:
1. Пригответе бульона като смесите първите 6 необходими продукта в голяма чугунена тенджера.
2. Оставете да заври и намалете огъня. Оставете да къкри 30 мин.
3. Прецедете бульона през фина цедка в купа, като отстраните твърдите части.
4. Сгорещете подсушен с кърпа тиган на средно силен огън. Намажете с готварски спрей.
5. Добавете 1 ч.ч. лук, захар и сол и сотирайте 3 мин.
6. Добавете 1 с.л. джинджифил, 3 скилидки чесън и чилито; сотирайте 30 секунди.
7. Прибавете бульона, доматите и бирата и оставете да кипне.
8. Варете до сгъстяване около 15 мин. и прибавете кокосовото мляко; оставете да заври.
9. Намалете огъня и варете 20 мин., като разбърквате от време на време.
10. Добавете рибата; варете 5 мин. на средно силен огън или докато рибата започне да се троши лесно с вилица.
11. Прибавете кориандъра и сока от лайм. Поднесете с ориз и резени лайм.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ