Полезна супа с риба и картофи
Сьомга чорба със зеленчуци и водка.
Рибените супи могат да бъдат както много тежко предястие, така и лека храна с малко калории и особена полезност за тялото. Зависи как се приготвят, добавят ли се мазнини и запържки, тежки сметанови сосове. Лишена от всичко това е профирната супа от сьомга на Всегда Вкусно. С нея можете да се заситите, да поглезите небцето и едновременно да гарантирате, че в тялото ще влязат полезни съставки без да го натоварват с тежки мазнини и излишни калории.
За целта можете директно да си купите рагу от сьомга или рибени глави. Сварете ги за 1 час във вода като добавите моркови и лук, за да стане бульонът по-ароматен. След това запазете този бульон и в него добавете нарязани картофи, моркови и лук. Овкусете със сол и пипер, дафинов лист по желание и оставете да къкри, а месото почистете от костите и също върнете. Можете да добавите още парчета риба - пак сьомга или бяла риба, ако искате да е по-евтино. Оставете да къкри на слаб огън 15-тина минути, сипете 50 мл водка за регулиране на киселинността, поръсете с пресни билки за свежест и можете да хапвате - лесно, вкусно и полезно ястие с риба. Списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ