Рибена салата Мимоза с ориз
Засищаща салата или предястие с риба тон, яйца, майонеза и варен ориз.
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 2 консерви риба в собствен сос (с парченца риба тон става най-добре)
- 1 ч.ч. ориз
- 100 грама кашкавал
- 1 глава лук
- 150 грама майонеза
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза и яйцата до готовност.
2. Изсипете консервите риба заедно със соса в съд и ги намачкайте с вилица.
3. Започнете подредбата на салатата като сложите половината от ориза на дъното на купа и го овкусите със сол и пипер. Върху него растелете половината от рибената паста.
4. Наситнете половината глава лук, добавете я, намажете отгоре с майонеза, рендосайте първо белтъците, а след това и жълтъците на три от яйцата и завършете с рендосани 50 грама кашкавал.
5. Повторете пластовете още веднъж в същия ред.
6. Декорирайте по желание и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ