Ордьовър в чаши с риба и ориз
Елегантно предястие с рулца от раци, яйца, майонеза, ориз, сьомга и хайвер.
Необходими продукти:
- 100 г пушено или веяно сьомга филе (най-добре на слайс)
- 150 г рулца от раци
- 100 г варен ориз
- 1 връзка пресен копър
- 4 яйца
- 150 г майонеза
- сол
- лимонов сок
- червен или черен хайвер за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата и ги обелете.
2. Ориза отцедете от водата, посолете и разбъркайте.
3. Вземете си стъклени коктейлни чаши или чаши за трайфъл десерт, за да могат да се видят пластовете на ордьовъра.
4. Нарежете на полумесеци рулцата от раци, а копъра наситнете, като си заделите цели стръкчета за украса.
5. Сглобете ордьовъра, като на първи пласт сложите рулца от раци и ги овкусите с лимонов сок, върху тях - тънък слой майонеза, после варен ориз, след това пак майонеза, следва наситнен копър, рендосан или нарязан на малки кубчета белтък и отгоре натрошен на прах между пръстите жълтък.
6. Украсете със завити на фуния слайсове сьомга, червен хайвер и клончета копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ