Капитанска салата с риба тон
Руско мезе с консерва риба, домати, яйца и майонеза.
Необходими продукти:
- 1 консерва риба тон в масло или собствен сос
- 3 яйца
- 2 домата
- 100 г кашкавал
- 1 глава червен лук
- 100 мл майонеза
- пресен лук или магданоз за украса
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата до твърдост.
2. Рибата с част от соса пресипете в чиния и намачкайте с вилица.
3. Доматите обелете и нарежете на малки кубчета.
4. Кашкавала - рендосайте.
5. Лука - наситнете.
6. Сглобете салатата на редове като редите в неголяма чиния или купа. Най-отдолу се изсипва рибата, а върху нея - лука. После идва ред на доматите. След тях намажете с майонеза. После рендосайте яйцата, отгоре намажете с майонеза и посипете с кашкавала. По желание и върху него можете да намажете майонеза. На финала курасете с пресен лук или магданоз и сервирайте с вилички, че да може всеки да си боцка директно от купата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ