Риба във фолио по руски
Рибни филета с плънка от яйца и коричка от кашкавал и майонеза.
Необходими продукти:
- 2 рибни филета по около 300 г всяко
- 2 сварени яйца
- 1 глава лук
- 50 г кашкавал
- 2-3 с.л. растителна мазнина
- 2 ч.л. оцет
- сол, пипер и пресен магданоз на вкус
- 1 домат
- 70 г майонеза
Начин на приготвяне:
1. Смесете солта и пипера с оцета и обтрийте рибните филета. Приберете в хладилник за половин час.
2. Нарежете лука на ситно и го запържете в леко намаслен тиган. След като отстраните от огъня, добавете и нарязаните на ситно варени яйца. По желание добавете магданоз или друга прясна билка.
3. Намажете вътрешността на алуминиево фолио с мазнина и сложете отгоре едното филе рибата.
4. Върху него изсипете лучената смес.
5. Похлупете с второто филе и завийте хубаво с фолиото.
6. Печете за 30-тина минути на 180-190 градуса.
7. Разгърнете рибата, намажете горното филе с майонеза, отгоре сложете резени домати и рендосания кашкавал.
8. Върнете да се запече за 5-8 минути.
9. Поднесете със зелена салата и достойно за тази вкусотия вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ