Рибно филе със соево-медена глазура
Риба по азиатски със соев сос, мед и джинджифил.
Необходими продукти:
- 4 или 8 филета риба от вид по избор (съответно по 1 или 2 в порция)
- 1 ч.л. настърган на ситно пресен джинджифил
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. мед
- 4 с.л. соев сос
- 2 с.л. сухо вино
- 30 г масло
Начин на приготвяне:
1. Почистете рибата от кожа и кости. Обтрийте със сол и пипер.
2. В касирола подгрейте до кипване соевия сос, добавете джинджифила, меда, виното и чесъна и оставете да поври на слаб огън 5 минути.
3. Рибните филета сложете в тава. Намажете със сос от всички страни и пуснете да се пекат за 8-15 минути (зависи от вида риба и дебелината на месото). По средата на печенето извадете и намжете с още сос.
4. Оставащия сос подгрейте и прецедете. Добавете студеното масло в него и разбъркайте, за да се разтвори от топлината.
5. Готовата риба сервирайте със соса, резени лимон и поръска от бял сусам и нарязан косо пресен лук по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ