Рецепта за панирани калмари
Средно | Порции 3
| Видяна: 6710
Хрупкави, крехки и ароматни калмари, от които става идеално предястие.
Необходими продукти:
- 500 г пресни калмари, нарязани на кръгчета
- 500 мл олио за дълбоко пържене
- 300 г царевично брашно
- половин ч.л. сол (за мариноване)
- 1 ч.л. захар (за мариноване)
- половин ч.л. пипер (за мариноване)
- 1 бяло яйце (за мариноване)
- 1 с.л. къри на прах (за мариноване)
- щипка 5 подправки (за мариноване)
- 1 с.л. обикновено брашно (за мариноване)
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте калмарите за поне 30 минути; най-добре за цялата нощ.
2. Оваляйте в царевично брашно и изпържете в дълбока мазнина на порции, от по 1 минута, или докато станат златисти (тайната за хрупкави калмари е олиото да е горещо, но не толкова, че да пуши).
3. Сервирайте веднага с резени лимон, чеснова майонеза или какъвто сос предпочитате.
Най-важните съставки
брашно, захар, калмари, Китайска смес ‘пет подправки’, къри, олио, сол, царевично брашно, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ