Пъстърва на тиган със зеленчуци
Печена пъстърва с чушки, тиквички и картофи.
Необходими продукти:
- 2 филета пъстърва
- картофи (за предпочитане пресни с кожицата), нарязани на четвъртинки
- 1 малка глава червен лук, нарязан на четвъртинки
- 1 жълта и 1 оранжева сладка чушка, нарязани на филийки
- 1 тиквичка, нарязана на филийки
- 1 чери домат, разполовен
- розмарин
- сол и пипер
- зехтин
За дресинга:
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. розмарин, фино нарязан
- 1 с.л. мащерка
- 1 лимон
- зехтин Еxtra virgin
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете картофите в голяма купа и ги поръсете с розмарин, сол и пипер, както и с малко зехтин. Смесете хубаво с ръце.
2. Сложете в тавичка и печете на 200ºС във фурната за около 15 мин.
3. Овкусете по същия начин и зеленчуците и ги изпечете в отделна тавичка във фурната за около 10 мин.
4. Полейте пъстървата със зехтин и я овкусете.
5. Сложете я в сгорещен тиган за пържене с кожата надолу и оставете за около минута, след което обърнете и гответе още 2 - 4 мин. според дебелината на парчетата риба.
6. Сложете в тавичка и изпечете във фурната за около 5 мин.
7. Счукайте в саханче необходимите за дресинга продукти, като опитвате постоянно на вкус и добавяте допълнително от каквото сметнете за нужно.
8. Сложете зеленчуците в чиния и ги покрийте с рибата. Поръсете всичко с лимонова мащерка и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ