Пържен ориз с кимчи и телешко
Пикантно корейско ястие с телешко и ориз.
Необходими продукти:
- кимчи от зеле напа (със соковете)
- телешка кайма или друг вид месо по избор
- зеленчуково олио
- около 2 с.л. соев сос
- ориз - късозърнест или дългозърнест, може да е от предишния ден
- глава лук, нарязан на кубчета
- чесън
- сусамово олио
По желание:
- чили чеснов сос
- яйце
- семена сусам
- зелен лук
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука и чесъна на кубчета и заделете. Нарежете зелевото кимчи на малки парчета и също заделете.
2. Сложете зеленчуково олио в уок или тиган и прибавете лука, чесъна и каймата.
3. Прибавете ориза, като разбъркате хубаво.
4. Прибавете кимчито и соковете му. Прибавете желаното количество, докато стане леко оранжево. Сложете соевия сос и разбъркайте с ориза.
5. Прибавете чили чесновия сос и олиото от сусамови семена. Не спирайте да бъркате с ориза.
6. Прибавете яйце (по желание), семена сусам и зелен лук. Разбъркайте отново и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ