Регистрация

Пържен ориз с фурикаке

Пържен ориз с фурикаке
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3121

Пържен ориз с месо по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 400 г нарязана на кубчета шунка
  • 8 стръка нарязан на кубчета зелен лук (може и 10, за да запазите малко за украса)
  • олио за готвене
  • сол
  • 4 ч сварен кафяв или бял ориз 
  • фурикаке (подправка за ориз - има я в повечето азиатски магазини)

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата и добавете щипка сол.

2. В съд ги сгответе и натрошете на малки парченца.

3. Малко преди да се сготвят напълно, ги извадете.

4. Добавете олио в тигана и загрейте шунката.

5. Добавете зеления лук и разбъркайте.

6. Извадете сместа с шунка.

7. Добавете олио в тигана и след това ориза.

8. С помощта на шпатула отделете едно от друго зрънцата ориз.

9. Добавете яйцата, шунката и зеления лук към ориза, разбъркайте и запържете.

10. Изключете котлона и поръсете щедро с фурикаке. Разпределете равномерно.

11. Поднесете със зелен лук отгоре.

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта