Пържен ориз с фурикаке
Пържен ориз с месо по японски.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 400 г нарязана на кубчета шунка
- 8 стръка нарязан на кубчета зелен лук (може и 10, за да запазите малко за украса)
- олио за готвене
- сол
- 4 ч сварен кафяв или бял ориз
- фурикаке (подправка за ориз - има я в повечето азиатски магазини)
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата и добавете щипка сол.
2. В съд ги сгответе и натрошете на малки парченца.
3. Малко преди да се сготвят напълно, ги извадете.
4. Добавете олио в тигана и загрейте шунката.
5. Добавете зеления лук и разбъркайте.
6. Извадете сместа с шунка.
7. Добавете олио в тигана и след това ориза.
8. С помощта на шпатула отделете едно от друго зрънцата ориз.
9. Добавете яйцата, шунката и зеления лук към ориза, разбъркайте и запържете.
10. Изключете котлона и поръсете щедро с фурикаке. Разпределете равномерно.
11. Поднесете със зелен лук отгоре.
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ