Пържени оризови спагети с морски дарове
Китайски спагети със скариди, пилешко, зеле и яйца.
Необходими продукти:
- 500 г оризови спагети
- 2 ч.л. тъмен соев сос
- олио за готвене
За соса:
- 6 средни скариди, почистени и обелени, мариновани с щипка сол
- 8 рибени кюфтенца или филе от риба по желание (около 350 г), нарязани на филийки
- 1 парче пилешко месо, нарязано на хапки
- 400-500 г бок чой (или обикновено китайско зеле), почистен и нарязан, стеблата отделени от листата
- 1/2 ч.л. счукан чесън
- 1/2 ч.л. счукан джинджифил
- 1 с.л. царевично брашно, смесено с 1/2 ч.ч. вода
- 1/2 ч.ч. пилешки бульон
- 2 яйца
- пипер и сол на вкус
- олио за готвене
- вода
Начин на приготвяне:
1. Накиснете оризовите спагети във вода до омекване.
2. Сгорещете олио и сотирайте скаридите до готовност и заделете.
3. Добавете рибените кюфтенца и пържете до омекване; заделете.
4. Сгорещете още олио в тиган или уок и добавете спагетите и соев сос и запържете за кратко, като разбърквате. Заделете.
5. Добавете още олио и запържете пилешкото до готовност. Добавете чесъна, джинджифила и пържете като разбърквате, докато усетите аромата.
6. Налейте бульона и изчакайте да заври. Оставете да къкри 5 мин.
7. Добавете зеленчуците, като сложите първо стеблата, след това листата и когато сосът заври, добавете разтвореното във вода царевично брашно. Изчакайте да заври отново.
8. Добавете скаридите и рибените кюфтенца и овкусете.
9. Изключете котлона и прибавете яйцата. Разбъркайте до готовност на яйцата.
10. Поднесете спагетите, покрити със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ